Fietsenverhuur


Aangekomen op Terschelling kunt u fietsen huren bij Haantjes fietsenverhuur, met mogelijkheid tot gratis bagagevervoer naar Jelle's Plak. Op de haven staat Haantjes Fietsenverhuur voor u klaar bij de rode aanhanger of bus. Het is ook mogelijk om fietsen af te halen bij de rode vlag aan de haven (dit is een filiaal van de fietsenverhuurder).


Wilt u fietsen via ons reserveren, dan zorgen wij dat deze klaar staan als u van de boot afkomt. Tevens staan er huurfietsen op onze locatie, voor het geval dat u op eigen gelegenheid naar ons toe komt.


Fietsen op Terschelling is zeer de moeite waard!


Terschelling is van West naar Oost ongeveer 14 km lang en van de Waddenzee naar de Noordzee gemiddeld 3km breed. Met een netwerk van ruim 70 kilometer aan fietspaden is het heerlijk genieten  in het zeer afwisselende landschap. Ervaar de rust en vrijheid en geniet van het prachtige natuurschoon dat Terschelling te bieden heeft.


Voor fietsroutes klik hier...
Openbaar vervoer


Busvervoer is prima geregeld op Terschelling door Arriva en de vertrektijden sluiten naadloos aan op de aankomsttijden van de boot. Bij slecht weer, of als even geen zin hebt om te fietsen, is vervoer met het openbaarvervoer een uitstekend alternatief. Grappig om te weten is dat de buschaffeurs vaak meerdere banen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je in de bus zit bij de boer die naast je verblijfplaats woont.


Beschik je niet over een OV-kaart dan kan je makkelijk met contant geld een ‘enkeltje’ kopen en iedere rit kost 2 Euro per persoon.

Uw reis naar Harlingen per auto, trein of bus.

U kunt op verschillende manieren naar Harlingen Haven reizen. Met de auto kunt u rijden via de afsluitdijk, of via Sneek (Friesland). De treinreis gaat via Leeuwarden, waar u kunt overstappen naar Harlingen. De busverbinding verloopt het beste via Alkmaar. Kijk voor informatie op www.9292.nl of bel 0900-9292.


Parkeren in Harlingen


In Harlingen is een ParkeerVerbodeZone van toepassing en bent u niet in het bezit van een vergunning of vignet dan dient u te parkeren op een afgesloten parkeerterrein of in een parkeergarage. Voor parkeren verwijzen wij u naar Parkeerterrein ‘De Stenen Man’ nabij de provinciale weg door Harlingen. U wordt door een busje gratis naar de haven gebracht.


Met de auto?


Natuurlijk is het mogelijk om uw auto over te varen naar Terschelling. De kosten hiervoor kunnen behoorlijk oplopen. De meesten besluiten daarom om de auto in Harlingen achter te laten. Wilt u toch af en toe op Terschelling gebruik kunnen maken van een auto, dan is er een prima alternatief. De E-auto! Milieuvriendeliijk een electrische auto huren per minuut. Wilt u meer weten hierover? Klik hier


De boot naar Terschelling


Zeker in het drukke seizoen is het niet onverstandig om online u tickets te boeken. Bovendien is het direct boeken goedkoper en hoeft u niet in de wachtrij te staan bij de servicebalie in de haven van Harlingen. Direct boeken bij Rederij Doeksen.